Administratorzy grupy

• Ikonka

Uprawy ekologiczne

Grupa publiczna ostatnia aktywność: 1 miesiąc, 2 tygodni temu

Uprawy ekologiczne

gospodarstwo ekologiczne

• Ikonka Użytkownik Artur napisał 4 mies., 2 tygodni temu:

Witam, Mam pytanie: Co należy zrobić, żeby uzyskać certyfikat gospodarstwa ekologicznego? czy ktoś wie?

• Ikonka Użytkownik ala napisał 4 mies., 2 tygodni temu:

dużo papierów do wypełnienia, ale to nie nowość. napisać program rolno-środowiskowy na 5 lat, całkowicie zaprzestać stosowania niedopuszczonych nawozów i środków chemicznych, najlepiej jechać do kilku najbliższych gospodarstw ekologicznych i porozmawiać z innymi doświadczonymi rolnikami :)

• Ikonka Użytkownik krzysiek napisał 4 mies., 2 tygodni temu:

zgadzam się z poprzedniczką biurokracji dużo. Po za tym gospodarstwo będzie kontrolowane. Ale po kolei rolnik zgłasza zainteresowanie gosp. ekologicznym i prosi informacje w Ośrodku Doradztwa Rolnego najlepiej. tam zostanie poinformowany o kryterich produkcji oraz trybie i warunków kontroli warunkujących uznanie gospodarstwa za ekologiczne. Następnie jednostka kontrolna wysyła kartę zgłoszeniową. Wypełniamy odsyłamy.Ja teraz czekam na inspektora i tu na razie moja droga się kończy

• Ikonka Użytkownik pomidorry napisał 4 mies., 1 tydzień temu:

Polecam poszperać na stronie ministerstwa rolnictwa. Jest tam zakładka w której jest wiele na temat produkcji ekologicznej.
    Może ktoś zna ceny rabarbaru lub cebuli z produkcji ekologicznej. Słyszałem że można dobrze zarobić na ekologicznych ogórkach ale sprzedaż do Francji. Ktoś produkuje tam?

• Ikonka Użytkownik Marian napisał 4 mies. temu:

Znam cenę czerwonej cebuli z uprawy ekologicznej 4,50 za 0,5 kg