Uprawy ekologiczne
Witam, Mam pytanie: Co należy zrobić, żeby uzyskać certyfikat gospodarstwa ekologicznego? czy ktoś wie?
dużo papierów do wypełnienia, ale to nie nowość. napisać program rolno-środowiskowy na 5 lat, całkowicie zaprzestać stosowania niedopuszczonych nawozów i środków chemicznych, najlepiej jechać do kilku najbliższych gospodarstw ekologicznych i porozmawiać z innymi doświadczonymi rolnikami
zgadzam się z poprzedniczką biurokracji dużo. Po za tym gospodarstwo będzie kontrolowane. Ale po kolei rolnik zgłasza zainteresowanie gosp. ekologicznym i prosi informacje w Ośrodku Doradztwa Rolnego najlepiej. tam zostanie poinformowany o kryterich produkcji oraz trybie i warunków kontroli warunkujących uznanie gospodarstwa za ekologiczne. Następnie jednostka kontrolna wysyła kartę zgłoszeniową. Wypełniamy odsyłamy.Ja teraz czekam na inspektora i tu na razie moja droga się kończy
Polecam poszperać na stronie ministerstwa rolnictwa. Jest tam zakładka w której jest wiele na temat produkcji ekologicznej. Może ktoś zna ceny rabarbaru lub cebuli z produkcji ekologicznej. Słyszałem że można dobrze zarobić na ekologicznych ogórkach ale sprzedaż do Francji. Ktoś produkuje tam?
Znam cenę czerwonej cebuli z uprawy ekologicznej 4,50 za 0,5 kg
Wyrażam zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie moich danych osobowych w celach marketingowych oraz umieszczanie ich w bazach danych Portalu ewarzywnictwo.pl, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz. U. Nr 133, poz. 833). Równocześnie wyrażam zgodę na otrzymywanie od Portalu ewarzywnictwo.pl informacji handlowych w rozumieniu art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204) na podany w formularzu adres poczty elektronicznej. Oświadczam, że poinformowano mnie o możliwości wglądu, poprawiania oraz zwrócenia się do Portalu ewarzywnictwo.pl z żądaniem usunięcia moich danych.
Konkurs
Firma #3
Firma #4
Firma #5
Firma #6