Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 321 Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 322
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Carving coraz popularniejszy w Polsce

Aktualności

2014-07-10 08:08
Początki to rok 2004, kiedy to kilkoro pasjonatów zafascynowanych tajlandzkim sposobem dekorowania potraw postanowiło przenieść ten trend na rodzimy grunt.
Carving, czyli sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach zaczyna być coraz popularniejsza w Polsce - informuje Puls Biznesu. Na polskim rynku działa kilka firm prowadzących taką działalność.

Początki to rok 2004, kiedy to kilkoro pasjonatów zafascynowanych tajlandzkim sposobem dekorowania potraw postanowiło przenieść ten trend na rodzimy grunt.

Gazeta podaje przykład jednego z pionierów tej sztuki Łukasza Szewczyka, który stworzył Pracownię Sztuki Kulinarnej. Oferuje ona swoje usługi firmom eventowym, agencjom reklamowym, szkołom gastronomicznym oraz klientom indywidualnym np. młodym parom. Oprócz pokazów i dekoracji firma zajmuje się szkoleniami dla tych, którzy chcieliby nauczyć się tego fachu. Chce też rozszerzyć działalność o sprzedaż narzędzi do rzeźbienia w warzywach i owocach.

ŻRÓDŁO: Puls Biznesu
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.