Aktualności
2021-08-30 13:28
![](pliki/2021/3b0a0693.jpg)
Zapraszamy do obejrzenia kolejnego materiału wideo przygotowanego w ramach projektu „cebuLOVE”. Tym razem koncentrujemy się na produkcji cebuli z dymki. Gospodarzem dzisiejszego materiału wideo jest Wojciech Nowiński. W gospodarstwie rodzinnym o areale 1100 hektarów uprawia się w bieżącym sezonie 55 ha cebuli, w tym 17,5 ha cebuli z dymki. Gleby w gospodarstwie są bardzo zróżnicowane pod względem klasy bonitacyjnej. Pod uprawę cebuli z dymki przeznaczono stanowiska z glebą klasy III b-IV b. Do produkcji wykorzystano dymkę różnych odmian z oferty firmy Bejo, ale także róże frakcje materiału nasadzeniowego. Jakie efekty uzyskano? Producent dzieli się swoimi spostrzeżeniami z pola produkcyjnego. Obejrzyj film, warto!
Bejo, BASF