Aktualności

Zapraszamy do obejrzenia kolejnego filmu przygotowanego w ramach projektu CebuLOVE. Tym razem Bejo oraz BASF gości na Kujawach w gospodarstwie firmy On-Zin koncentrując się na cebuli uprawianej z dymki. Przypomnimy, że uprawa cebuli z dymki prowadzona jest w Polsce na powierzchni około 2000 ha. Produkcja przeznaczona jest głównie na potrzeby przemysłu a w mniejszej części kierowana na rynek warzyw świeżych. Jaki był miniony sezon? Wiele osób przypomina sobie późniejszy start roślin, ale finalnie plony były bardzo dobre. Jakie cebule preferuje firma On-Zin? Dlaczego właśnie cebula z dymki? Jakie odmiany uprawiane są w gospodarstwie? Jarosław Partyka przedstawia te i wiele innych informacji w tym materiale wideo. Ponadto w filmie są charakterystyki nowych odmian cebuli dymki a także wiadomości czym wyróżnia się dymka Bejo. Obejrzyj warto!