Rynek
2015-05-23 10:52
Na poznańskich targowiskach przybywa świeżych warzyw. Zainteresowanie nimi jest dość duże, choć konsumenci nabywają ich ograniczone, a raczej przemyślane ilości, ponieważ niektóre są stosunkowo drogie (fasola szparagowa - 36 zł/kg).
Na poznańskich targowiskach przybywa świeżych warzyw. Zainteresowanie nimi jest dość duże, choć konsumenci nabywają ich ograniczone, a raczej przemyślane ilości, ponieważ niektóre są stosunkowo drogie (fasola szparagowa - 36 zł/kg).
Na poznańskich targowiskach przybywa świeżych warzyw. Zainteresowanie nimi jest dość duże, choć konsumenci nabywają ich ograniczone, a raczej przemyślane ilości, ponieważ niektóre są stosunkowo drogie (fasola szparagowa - 36 zł/kg). Coraz wyższa temperatura powietrza sprawia jednak, że podaż warzyw jest z dnia na dzień większa, a przez to i ceny niższe. Dorodną sałatę, handlowcy na straganach wyceniali 21 maja br. na 2 zł, zbite główki kapusty głowiastej białej oferowano po 3,30 zł/szt. A pęczek rzodkiewek można było nabyć za 1,70 zł. Więcej cen prezentujemy w galerii zdjęć. Zapraszamy do zapoznania się z nimi.
R. Solarski
Zdjęcia: R. Solarski
e-warzywnictwo.pl