Rynek
2016-06-05 18:47
Cena kapusty białej, marchwi, pietruszki, buraków czerwonych, pieczarek wzrosła. Natomiast cena ogórków szklarniowych, pomidorów szklarniowych oraz ziemniaków spadła. Jedynie cena cebuli pozostała bez zmian.
W okresie od 17 do 24 maja 2016 roku zaobserwowano znaczące zmiany cen warzyw w Polsce. Cena kapusty białej, marchwi, pietruszki, buraków czerwonych, pieczarek wzrosła. Natomiast cena ogórków szklarniowych, pomidorów szklarniowych oraz ziemniaków spadła. Jedynie cena cebuli pozostała bez zmian.
Ceny warzyw
Cena cebuli:
- cena: 1,25 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 9%
Cena kapusty białej:
- cena: 1,18 zł/szt.
- w ujęciu tygodniowym wzrost cen o 62%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 38%
Cena marchwi:
- cena: 1,37 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym wzrost cen o 10%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 14%
Cena pietruszki:
- cena: 4,00 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym wzrost cen o 6%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 14%
Cena buraków czerwonych:
- cena: 0,88 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym wzrost cen o 16%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 17%
Cena pieczarek:
- cena: 4,75 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym wzrost cen o 3%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 6%
Cena ogórków szklarniowych:
- cena: 1,75 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym spadek cen o 10%
- w zestawieniu miesięcznym spadek cen o 59%
Cena pomidorów szklarniowych:
- cena: 3,54 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym spadek cen o 9%
- w zestawieniu miesięcznym spadek cen o 41%
Cena ziemniaków:
- cena: 0,81 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym - spadek cen o 8%
- w zestawieniu miesięcznym wzrost cen o 13%
FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl