Aktualności
Nowy zakład przetwórstwa pomidorów umożliwia Podravce znaczne zwiększenie swoich mocy produkcyjnych, do 40 000 ton sezonowego przetwórstwa, przy jednoczesnym zapewnieniu najwyższej jakości produktów.
W tym roku firma Podravka poczyniła duży krok naprzód w umacnianiu chorwackiej produkcji rolno-ogrodniczej, szczególnie w sektorze przetwórstwa pomidorów, otwierając nowy, nowoczesny zakład w ramach Fabryki Owoców i Warzyw w Varaždinie. Ten zakład, otwarty w lipcu, stanowi kluczowy element strategii Podravki, która opiera się na ciągłych inwestycjach w krajową produkcję i ścisłej współpracy z lokalnymi producentami rolnymi.
Nowy zakład przetwórstwa pomidorów umożliwia Podravce znaczne zwiększenie swoich mocy produkcyjnych, do 40 000 ton sezonowego przetwórstwa, przy jednoczesnym zapewnieniu najwyższej jakości produktów. Inwestycje w zaawansowane technologicznie systemy przetwórstwa pomidorów pozwalają na większą wydajność i zmniejszenie wpływu na środowisko, zgodnie ze Strategią Zrównoważonego Rozwoju Biznesu Podravki. Ponadto nowy zakład umożliwia szybsze przetwarzanie i zachowanie wartości odżywczych pomidorów, zapewniając wysoką jakość i świeżość produktów, które Podravka dostarcza swoim konsumentom.