Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Ochrona Archiwum

Fungicyd Kier z większą liczbą warzyw w etykiecie

Ochrona

2019-08-28
Seler korzeniowy, chrzan, rzepa oraz burak ćwikłowy, to gatunki warzyw, o które wydłużyła się etykieta fungicydu Kier 450 SC oferowanego przez firmę Invigo.

Firma Invigo informuje o rozszerzeniu etykiety wieloskładnikowego fungicydu KIER 450 SC (azoksystrobina, tebukonazol, difenokonazol) o zastosowanie m.in. w nowych uprawach małoobszarowych - seler korzeniowy, chrzan, rzepa oraz burak ćwikłowy.

Warto pamiętać, że nowe rozszerzenie etykiety obejmuje:

Seler korzeniowy (przeznaczenie tylko na korzeń)




    • septorioza selera

    • chwościk selera


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha
Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 9 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 19-49).
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 1

Chrzan, rzepa




    • mączniak prawdziwy krzyżowych

    • bielik krzyżowych

    • czerń krzyżowych

    • szara pleśń


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha

Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 9 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 19-49).

Burak ćwikłowy (przeznaczenie tylko na korzeń)




    • chwościk buraka

    • mączniak prawdziwy buraka


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha

Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 1 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 11-49).

Informacja prasowa

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.