Reklama
Grafika reklamowa nr 293
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 295
Znajdujesz się w: Ochrona Archiwum

Fungicyd Kier z większą liczbą warzyw w etykiecie

Ochrona

2019-08-28
Seler korzeniowy, chrzan, rzepa oraz burak ćwikłowy, to gatunki warzyw, o które wydłużyła się etykieta fungicydu Kier 450 SC oferowanego przez firmę Invigo.

Firma Invigo informuje o rozszerzeniu etykiety wieloskładnikowego fungicydu KIER 450 SC (azoksystrobina, tebukonazol, difenokonazol) o zastosowanie m.in. w nowych uprawach małoobszarowych - seler korzeniowy, chrzan, rzepa oraz burak ćwikłowy.

Warto pamiętać, że nowe rozszerzenie etykiety obejmuje:

Seler korzeniowy (przeznaczenie tylko na korzeń)




    • septorioza selera

    • chwościk selera


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha
Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 9 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 19-49).
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 1

Chrzan, rzepa




    • mączniak prawdziwy krzyżowych

    • bielik krzyżowych

    • czerń krzyżowych

    • szara pleśń


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha

Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 9 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 19-49).

Burak ćwikłowy (przeznaczenie tylko na korzeń)




    • chwościk buraka

    • mączniak prawdziwy buraka


Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 0,8 - 1,0 l/ha

Termin stosowania: środek stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, wiosną 1 raz w sezonie, od fazy 1 liścia do osiągnięcia przez korzeń dojrzałości technologicznej (BBCH 11-49).

Informacja prasowa

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.