Holenderski eksport warzyw do Niemiec
2013-07-02 08:52
Najwięcej z nich stanowiły pomidory z wynikiem nieco ponad 314 tys. ton. Na drugim miejscu wśród dostarczonych warzyw znalazły się ogórki - 193,5 tys. ton.
W 2012 roku Holendrzy wyeksportowali na niemiecki rynek w sumie 811,9 tys. ton świeżych warzyw i owoców. Najwięcej z nich stanowiły pomidory z wynikiem nieco ponad 314 tys. ton.
Na drugim miejscu wśród dostarczonych warzyw znalazły się ogórki- 193,5 tys. ton oraz kolejno słodka papryka z wynikiem 104,7 tys. ton, cebula- 27,2 tys. ton, brukselka - 22,7 tys. ton, pieczarki - 20,6 tys. ton oraz marchew- 20,3 tys. ton i bakłażany - 14,5 tys. ton.
Źródło: FAMMU/FAPA
Na drugim miejscu wśród dostarczonych warzyw znalazły się ogórki- 193,5 tys. ton oraz kolejno słodka papryka z wynikiem 104,7 tys. ton, cebula- 27,2 tys. ton, brukselka - 22,7 tys. ton, pieczarki - 20,6 tys. ton oraz marchew- 20,3 tys. ton i bakłażany - 14,5 tys. ton.
Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl