Reklama
Grafika reklamowa nr 297 Grafika reklamowa nr 297
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 85 Grafika reklamowa nr 85
Reklama
Grafika reklamowa nr 300
Znajdujesz się w: Przechowalnictwo Archiwum

ILIP współpracuje z naukowcami by ulepszyć opakowania

ILIP współpracuje z naukowcami by ulepszyć opakowania

2012-08-30 18:45
Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
ILIP uruchomiło wraz z Zakładem Roślin PAN na Uniwersytecie w Bolonii projekt dotyczący wpływu opakowań. Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.

Projekt obejmuje szereg badań różnych rodzajów opakowań. Pierwsze testy przeprowadzone na winogronach deserowych pokazują iż podstawową role odgrywają otwory wentylacyjne w górnej części tacy, dzięki czemu produkty utrzymywane są w optymalnych dla nich warunkach co przekłada się na jakość.

Źródło: ilip
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.