Reklama
Grafika reklamowa nr 293
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 295
Reklama
Grafika reklamowa nr 296
Znajdujesz się w: Przechowalnictwo Archiwum

ILIP współpracuje z naukowcami by ulepszyć opakowania

Przechowalnictwo

2012-08-30 18:45
Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
ILIP uruchomiło wraz z Zakładem Roślin PAN na Uniwersytecie w Bolonii projekt dotyczący wpływu opakowań. Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.

Projekt obejmuje szereg badań różnych rodzajów opakowań. Pierwsze testy przeprowadzone na winogronach deserowych pokazują iż podstawową role odgrywają otwory wentylacyjne w górnej części tacy, dzięki czemu produkty utrzymywane są w optymalnych dla nich warunkach co przekłada się na jakość.

Źródło: ilip
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.