Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Przechowalnictwo Archiwum

ILIP współpracuje z naukowcami by ulepszyć opakowania

Przechowalnictwo

2012-08-30 18:45
Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
ILIP uruchomiło wraz z Zakładem Roślin PAN na Uniwersytecie w Bolonii projekt dotyczący wpływu opakowań. Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.

Projekt obejmuje szereg badań różnych rodzajów opakowań. Pierwsze testy przeprowadzone na winogronach deserowych pokazują iż podstawową role odgrywają otwory wentylacyjne w górnej części tacy, dzięki czemu produkty utrzymywane są w optymalnych dla nich warunkach co przekłada się na jakość.

Źródło: ilip
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.