Przechowalnictwo
2012-08-30 18:45
Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
ILIP uruchomiło wraz z Zakładem Roślin PAN na Uniwersytecie w Bolonii projekt dotyczący wpływu opakowań. Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
Projekt obejmuje szereg badań różnych rodzajów opakowań. Pierwsze testy przeprowadzone na winogronach deserowych pokazują iż podstawową role odgrywają otwory wentylacyjne w górnej części tacy, dzięki czemu produkty utrzymywane są w optymalnych dla nich warunkach co przekłada się na jakość.
Źródło: ilip
Projekt obejmuje szereg badań różnych rodzajów opakowań. Pierwsze testy przeprowadzone na winogronach deserowych pokazują iż podstawową role odgrywają otwory wentylacyjne w górnej części tacy, dzięki czemu produkty utrzymywane są w optymalnych dla nich warunkach co przekłada się na jakość.
Źródło: ilip
e-warzywnictwo.pl