Przechowalnictwo
Linia do przygotowania marchwi do sprzedaży. Zainstalowane urządzenia pochodzą z duńskiej firmy Ekko (Jej przedstawicielem w Polsce jest FH Najbar z Krakowa) i ma wydajność kilkudziesięciu ton na godzinę. W ciągu linii widać m.in. wywrotnicę skrzyniopalet, następnie marchew transportowana jest podajnikiem na górkę palcową, gdzie odbierane są resztki zanieczyszczeń - nać marchwi. W dalszej części linii zainstalowano odkamieniacz i odziemiacz, z niego korzenie marchwi trafiają do myjki, później na sortownik na długość (tu odsortowywane są marchwie połamane, zbyt krótkie. Po tym etapie marchew trafią do polerek szczotkowych z recyklingiem wody, także firmy Ekko, gdzie jest dokładnie doczyszczana. Po wyjściu z polerek korzenie podajnikami transportowane są na sortownik, gdzie dochodzi do podziału na odpowiednie frakcje. Korzenie zbyt grube lub zbyt cienkie spadają do skrzyniopalete, a pożądana frakcja podawana jest na stół selekcyjny, gdzie pracownicy ostatecznie sprawdzają czy korzenie są odpowiedniej jakości. Z tego urządzenia marchew trafia do bunkrów, w których mogą być krótkotrwale składowane lub być kierowane do wagopakowarki.