Reklama
Grafika reklamowa nr 297 Grafika reklamowa nr 297
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 295
Reklama
Grafika reklamowa nr 296
Znajdujesz się w: Przechowalnictwo Archiwum

MYCIE, CZYSZCZENIE, SORTOWANIE MARCHWI

Przechowalnictwo

2015-01-11 22:01
W ciągu linii widać m.in. wywrotnicę skrzyniopalet, następnie marchew transportowana jest podajnikiem na górkę palcową, gdzie odbierane są resztki zanieczyszczeń - nać marchwi.

Linia do przygotowania marchwi do sprzedaży. Zainstalowane urządzenia pochodzą z duńskiej firmy Ekko (Jej przedstawicielem w Polsce jest FH Najbar z Krakowa) i ma wydajność kilkudziesięciu ton na godzinę. W  ciągu linii widać m.in. wywrotnicę skrzyniopalet, następnie marchew transportowana jest podajnikiem na górkę palcową, gdzie odbierane są resztki zanieczyszczeń - nać marchwi. W dalszej części linii zainstalowano odkamieniacz i odziemiacz, z niego korzenie marchwi trafiają do myjki, później na sortownik na długość (tu odsortowywane są marchwie połamane, zbyt krótkie. Po tym etapie marchew trafią do polerek szczotkowych z recyklingiem wody, także firmy Ekko, gdzie jest dokładnie doczyszczana. Po wyjściu z polerek korzenie podajnikami transportowane są na sortownik, gdzie dochodzi do podziału na odpowiednie frakcje. Korzenie zbyt grube lub zbyt cienkie spadają do skrzyniopalete, a pożądana frakcja podawana jest na stół selekcyjny, gdzie pracownicy ostatecznie sprawdzają czy korzenie są odpowiedniej jakości. Z tego urządzenia marchew trafia do bunkrów, w których mogą być krótkotrwale składowane lub być kierowane do wagopakowarki.




e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.