Reklama
Grafika reklamowa nr 297 Grafika reklamowa nr 297
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 295
Reklama
Grafika reklamowa nr 296
Znajdujesz się w: Nawożenie Archiwum

Nawożenie

Elite Onion Club
2021-07-15 22:24

Czym dać ”kopa” cebuli?

Aktualnie cebula z siewu szybko przyrasta. Warto w tym okresie podać niektóre składniki pokarmowe, aby uzyskać jak najwyższy plon cebul.
Aktualności
2021-07-14 10:15

Sól potasowa - czy będą rekompensaty za embargo?

W dniu 12 lipca 2021 r. Zarządu Krajowej Rady Izb Rolniczych realizując wniosek zgłoszony podczas VIII posiedzenia Krajowej Rady Izb Rolniczych VI kadencji, które odbyło się 24 czerwca 2021r.
Elite Onion Club
2021-06-17 18:29

Dwa liście ”w plecy” na polach cebulowych

W wielu rejonach kraju faza rozwoju roślin cebuli na plantacjach, gdzie uprawia się to warzywo z siewu nasion bezpośrednio do gruntu jest niezadowalająca. Konsekwencją ekstremalnie chłodnego kwietnia i bardzo zimnego maja – wg klimatologów to trzeci najzimniejszy maj w XXI wieku – były mocno wydłużone wschody cebuli, a następnie jej bardzo powolny rozwój. Różnice w wielkości roślin przy porównaniu sezonów 2020 i 2021 są ogromne.
Aktualności
2021-06-14 10:19

Grupa Azoty PUŁAWY otwiera wytwórnię nawozów granulowanych

W dniu 11 czerwca w Grupie Azoty PUŁAWY miało miejsce uruchomienie wytwórni nawozów granulowanych, w skład której wchodzą – oprócz linii produkcyjnych - najnowocześniejsza w Polsce pakownia oraz hale sezonowania. W lipcu 2020 r. przeprowadzony został rozruch technologiczno-mechaniczny pierwszej linii produkcyjnej, a teraz ruszyła produkcja ciągła nawozów. Tym samym zakończona została jedna z największych inwestycji nawozowych ostatnich lat w naszym kraju, gwarantująca nie tylko produkt najwyższej jakości, ale też generująca nowe miejsca pracy w puławskich zakładach Grupy Azoty.
Aktualności
2021-04-13 09:17

Nowy Zakres Akredytacji Laboratorium Fertico !

Miło nam poinformować Państwa, że z dniem 9 marca 2021 roku nasze laboratorium uzyskało oficjalnie nowy zakres akredytacji zgodnie ze znowelizowaną normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02 .
Aktualności
2021-04-12 10:48

Technologia produkcji rozsady selera i pora u Marcina

W gospodarstwie Marcina, położonym w województwie łódzkim produkuje się rozsadę selera i pora. W bieżącym sezonie we własnym zakresie przygotowano 1 350 000 szt. selera i około 2 000 000 szt. pora.

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.