Aktualności
2014-05-21 14:57
Pomidory Grupy Producentów Warzyw Chenczke&Janas z Łaszkowa zostały narodzone prestiżowym certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie" oraz tytułem TOP PRODUKT.

Ogólnopolski Program Promocyjny "Doceń polskie"
Certyfikat >>Doceń polskie>> dla pomidorów z Łaszkowa
Ogólnopolski Program Promocyjny "Doceń polskie" jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promowanie artykułów spożywczych najwyższej jakości oraz ich wytwórców. W przedsięwzięciu mogą uczestniczyć producenci, których wyroby posiadają tzw. polski akcent wyrażający związek żywności z naszym krajem.
Produkty spożywcze spełniające to kryterium są oceniane podczas specjalnych audytów organizowanych cztery razy w roku. Przeprowadzona ostatnio, dwunasta z kolei, certyfikacja żywności odbyła się 30 kwietnia w Krakowie.
Tego dnia pięcioosobowa Loża Ekspertów oceniła wszystkie zgłoszone wyroby i wyróżniła te z nich, które cechują się doskonałym smakiem, odpowiednim wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości. Każdy ekspert za poszczególny aspekt (smak, wygląd i stosunek jakości produktu do ceny) przyznaje punkty w skali 1-10.
Certyfikat programu otrzymują wyłącznie te artykuły żywnościowe, które zdobędą od Loży Ekspertów wysokie noty. Wyroby z maksymalną liczba punktów otrzymują także tytuł TOP PRODUKT.
W gronie uhonorowanych producentów znalazła się m.in. Grupa Producentów Warzyw Chenczke&Janas Sp. z o.o. mieszcząca się w Łaszkowie. Pomidory z oferty tego producenta otrzymały certyfikat "Doceń polskie", eksperci przyznali im także tytuł TOP PRODUKT.
![]()
Pomidory wielkopolskiej grupy producentów zostały wyróżnione już po raz drugi. Po raz pierwszy Loża Ekspertów nagrodziła je dwa lata temu, w trakcie V audytu. Podczas XII certyfikacji jurorzy mogli przekonać się czy mimo upływu czasu pomidory nadal prezentują wysoką jakość. Werdykt gremium eksperckiego nie pozostawia w tej kwestii żadnych wątpliwości.
O randze godła promocyjnego >>Doceń polskie" świadczy nie tylko honorowy patronat, którym Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął program. Ogromne znaczenie ma fakt, iż certyfikaty przyznawane są na podstawie oceny żywności dokonywanej przez specjalistów z wieloletnim doświadczeniem w branży spożywczej.
Przewodniczącym pięcioosobowej Loży Ekspertów jest Mirek Drewniak, mistrz kuchni, współzałożyciel i członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
W Loży zasiada również przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Godło "Doceń polskie" jednoznacznie potwierdza, że nagrodzony nim produkt został wyprodukowany w Polsce, z rodzimych składników lub na podstawie tradycyjnej receptury.
Jednak przede wszystkim, to najlepsza rekomendacja dla konsumentów szukających sprawdzonej żywności najwyższej jakości - wskazówka, że wyrób z certyfikatem został pozytywnie oceniony przez niezależnych specjalistów.
Źródło: notatka prasowa
Pomidory Grupy Producentów Warzyw Chenczke&Janas z Łaszkowa zostały narodzone prestiżowym certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie" oraz tytułem TOP PRODUKT. Wyróżnienie to jednoznacznie określa polskie pochodzenie żywności, potwierdza jednocześnie wysoką jakość nagrodzonego produktu. Godło "Doceń polskie" jest nadawane przez ekspertów, na podstawie oceny wyrobu. Honorowym patronem programu jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Certyfikat >>Doceń polskie>> dla pomidorów z Łaszkowa
Ogólnopolski Program Promocyjny "Doceń polskie" jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promowanie artykułów spożywczych najwyższej jakości oraz ich wytwórców. W przedsięwzięciu mogą uczestniczyć producenci, których wyroby posiadają tzw. polski akcent wyrażający związek żywności z naszym krajem.
Produkty spożywcze spełniające to kryterium są oceniane podczas specjalnych audytów organizowanych cztery razy w roku. Przeprowadzona ostatnio, dwunasta z kolei, certyfikacja żywności odbyła się 30 kwietnia w Krakowie.
Tego dnia pięcioosobowa Loża Ekspertów oceniła wszystkie zgłoszone wyroby i wyróżniła te z nich, które cechują się doskonałym smakiem, odpowiednim wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości. Każdy ekspert za poszczególny aspekt (smak, wygląd i stosunek jakości produktu do ceny) przyznaje punkty w skali 1-10.
Certyfikat programu otrzymują wyłącznie te artykuły żywnościowe, które zdobędą od Loży Ekspertów wysokie noty. Wyroby z maksymalną liczba punktów otrzymują także tytuł TOP PRODUKT.
W gronie uhonorowanych producentów znalazła się m.in. Grupa Producentów Warzyw Chenczke&Janas Sp. z o.o. mieszcząca się w Łaszkowie. Pomidory z oferty tego producenta otrzymały certyfikat "Doceń polskie", eksperci przyznali im także tytuł TOP PRODUKT.

Pomidory wielkopolskiej grupy producentów zostały wyróżnione już po raz drugi. Po raz pierwszy Loża Ekspertów nagrodziła je dwa lata temu, w trakcie V audytu. Podczas XII certyfikacji jurorzy mogli przekonać się czy mimo upływu czasu pomidory nadal prezentują wysoką jakość. Werdykt gremium eksperckiego nie pozostawia w tej kwestii żadnych wątpliwości.
O randze godła promocyjnego >>Doceń polskie" świadczy nie tylko honorowy patronat, którym Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął program. Ogromne znaczenie ma fakt, iż certyfikaty przyznawane są na podstawie oceny żywności dokonywanej przez specjalistów z wieloletnim doświadczeniem w branży spożywczej.
Przewodniczącym pięcioosobowej Loży Ekspertów jest Mirek Drewniak, mistrz kuchni, współzałożyciel i członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
W Loży zasiada również przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Godło "Doceń polskie" jednoznacznie potwierdza, że nagrodzony nim produkt został wyprodukowany w Polsce, z rodzimych składników lub na podstawie tradycyjnej receptury.
Jednak przede wszystkim, to najlepsza rekomendacja dla konsumentów szukających sprawdzonej żywności najwyższej jakości - wskazówka, że wyrób z certyfikatem został pozytywnie oceniony przez niezależnych specjalistów.
Źródło: notatka prasowa
e-warzywnictwo.pl