Aktualności
2013-02-04 13:15
Rekordy cenowe biją polskie pomidory malinowe, które w ofercie hurtowej sprzedawane są w cenie od 26 do 33 zł za kilogram, ale mimo tej ceny znajdują nabywców.
Amatorom nowalijek importerzy proponują młode ziemniaki z Cypru. Są one otaczane czerwoną glinką co ma zapobiegać ich wysychaniu. Cena hurtowa to 3,70 zł za kilogram w opakowaniach po 20 kilogramów. Są już także szklarniowe ogórki polskiej produkcji. Wprawdzie cena jest wyższa niż ogórków importowanych, bo 11-13 zł za kilogram, przy cenie importowanych 7,70 zł za kg, ale krajowe doskonale się sprzedają.
Rekordy cenowe biją polskie pomidory malinowe, które w ofercie hurtowej sprzedawane są w cenie od 26 do 33 zł za kilogram, ale mimo tej ceny znajdują nabywców, bowiem jak mówią kupcy, bowiem jak mówią kupcy "są pyszne, a aromat i smak powodują, że konsumenci chętnie sięgają po produkt polski". Dla porównania pomidory importowane sprzedawane są w cenie hurtowej około 6 zł za kilogram ( w opakowaniu 6 kg.).
Cebula na Rynku Hurtowym Bronisze jest w cenie około 80 groszy za kilogram. Na pory pochodzące z przechowalni notowane są wyższe ceny, ale porównywalne do ceny importowanych z Flandrii warzyw. Cena kilograma waha się od 4 zł do 4,80 zł. Ceny pozostałych warzyw korzeniowych bez zmian. Zdrożała kapusta włoska, która pochodzi z przechowalni, cena od 0,95 do 1,30 zł za kilogram. Kapusta biała znacznie tańsza od 0,40 do 0,58 zł za kilogram.
Źródło: Bronisze
Rekordy cenowe biją polskie pomidory malinowe, które w ofercie hurtowej sprzedawane są w cenie od 26 do 33 zł za kilogram, ale mimo tej ceny znajdują nabywców, bowiem jak mówią kupcy, bowiem jak mówią kupcy "są pyszne, a aromat i smak powodują, że konsumenci chętnie sięgają po produkt polski". Dla porównania pomidory importowane sprzedawane są w cenie hurtowej około 6 zł za kilogram ( w opakowaniu 6 kg.).
Cebula na Rynku Hurtowym Bronisze jest w cenie około 80 groszy za kilogram. Na pory pochodzące z przechowalni notowane są wyższe ceny, ale porównywalne do ceny importowanych z Flandrii warzyw. Cena kilograma waha się od 4 zł do 4,80 zł. Ceny pozostałych warzyw korzeniowych bez zmian. Zdrożała kapusta włoska, która pochodzi z przechowalni, cena od 0,95 do 1,30 zł za kilogram. Kapusta biała znacznie tańsza od 0,40 do 0,58 zł za kilogram.
Źródło: Bronisze
e-warzywnictwo.pl