Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 321 Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 322
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Spada produkcja wybranych warzyw kapustnych we Włoszech

Aktualności

2012-01-13 14:40
W roku 2010 łączne zbiory kalafiorów i brokułów we Włoszech wyniosły 421,8 tys. ton i były o zaledwie 1,2% większe wobec roku 2009.

W roku 2010 łączne zbiory kalafiorów i brokułów we Włoszech wyniosły 421,8 tys. ton i były o zaledwie 1,2% większe wobec roku 2009. Mniejsza za to o 3% była łączna powierzchnia upraw tych warzyw z 17,3 tys. ha w roku 2009 do 16,8 tys. a w roku 2010.

Jednak jak wynika z najnowszych danych opublikowanych przez Włoski Narodowy Instytut Statystyczny (ISTAT), w sumie w okresie ostatnich dziesięciu lat łączna produkcja kalafiorów i brokułów uległa w tym kraju zmniejszeniu. Dla porównania w roku 2000 zbiory te kształtowały się na poziomie 545,8 tys. ton, a łączny obszar upraw to ponad 24,8 tys. ha. Największą redukcję upraw zarówno pod względem powierzchni jak i wolumenu zbiorów odnotowano w roku 2004 - nieco ponad 430,0 tys. ton na powierzchni 17,9 tys. ha.


Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.