Podziemne części warzyw korzeniowych często są atakowane przez szkodniki glebowe. Efektem ich żerowania są mniejsze plony o gorszych parametrach jakościowych i słabej zdolności przechowalniczej. Jak z nimi walczyć, minimalizując jednocześnie pozostałości w roślinach?
Podziemne części warzyw korzeniowych często są atakowane przez szkodniki glebowe. Efektem ich żerowania są mniejsze plony o gorszych parametrach jakościowych i słabej zdolności przechowalniczej. Jak z nimi walczyć, minimalizując jednocześnie pozostałości w roślinach?
Jaki/e preparat/y użyć do ochrony marchwi produkowanej na rynek warzyw świeżych a jaki na plantacjach, gdzie produkowana jest ona z przeznaczeniem do przechowywania, aby zabezpieczyć rośliny
W strategii zabiegów przeciwko agrofagom w produkcji marchwi przestrzegamy m.in. dwóch zasad. Po pierwsze – lepiej zapobiegać niż leczyć, a po drugie – zmieniać substancje czynne. Trzymając się tego naszego „kodeksu” z powodzeniem przechowujemy ok. 2000 ton korzeni – mówi Krzysztof Wanga .
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.