Aktualności
Zakład Technologii Owoców i Warzyw, Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu; PTTŻ Oddział Wielkopolski oraz Sekcja Technologii Owoców i Warzyw, Komitet Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk zapraszają na VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa "od świtu do zmierzch", która odbędzie się w Poznaniu 28 - 29 maja 2015 roku.
Tematyka konferencji obejmie:
Owoce, warzywa i grzyby jako bezpieczne i wartościowe surowce.
Analityka i technologie w przetwórstwie owoców, warzyw i grzybów.
Owoce, warzywa i grzyby w żywieniu.
Celem Konferencji Naukowej Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw będzie wymiana poglądów i doświadczeń, pomiędzy ośrodkami akademickimi, instytutami naukowymi i przedstawicielami przemysłu, dotyczących oceny jakości i bezpieczeństwa owoców, warzyw i grzybów jako surowców oraz produktów z nich otrzymanych. Kontynuując tradycje corocznych spotkań, mamy nadzieję, że konferencja ta umożliwi owocną dyskusję uczestników z różnych ośrodków naukowych, zarówno pomiędzy doświadczonymi pracownikami, jak i rozpoczynającymi swe badania doktorantami i pracownikami młodej kadry. Podczas konferencji, tradycyjnie, będzie też okazja spotkania towarzyskiego w mniej oficjalnych okolicznościach, co pozwoli na zawiązywanie lub zacieśnianie znajomości i wymianę doświadczeń między uczestnikami.
Redakcja e-warzywnictwo.pl na podstawie www.up.poznan.pl