Reklama
Grafika reklamowa nr 297 Grafika reklamowa nr 297
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 301 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 300
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Webinar Przemysłowy Syngenta. Od Planu do Plonu - 17 marca br. o godz. 19:00

Webinar Przemysłowy Syngenta. Od Planu do Plonu - 17 marca br. o godz. 19:00

2021-03-11 11:30

Przewiduje się, że w sezonie 2020/21 produkcja przetworów warzywnych w naszym kraju wyniesie aż 1,35 mln ton. Wartość ta obrazuje, jak bardzo ważne miejsce ma segment przetwórstwa. Produkcja mrożonych warzyw dominuje w przetworach warzywnych. Brokuł i kalafior to gatunki, które mają znaczny udział w tej grupie przetworów. Podkreślić należy fakt, że Polska jest na pozycji trzeciego (po Belgii i Hiszpanii) producenta warzyw mrożonych w UE. Optymistyczne są także dane IERiGŻ dotyczące produkcji konserw warzywnych. Ostatni sezon to prognoz wzrostu produkcji konserwowanej kukurydzy cukrowej – z 25 do 27 tys. t – przy coraz mniejszym stopniu wykorzystaniu surowca pochodzącego z importu. Jakie są inne dobre wiadomości z rynku? Otóż najprawdopodobniej produkcja suszy warzywnych też wzrośnie. Odnotowuje się tendencję wzrostową produkcji koncentratu pomidorowego, a także keczupu i soków pomidorowych. Raz jeszcze zaakcentujemy, jak duże jest znaczenie produkcji warzyw dla przetwórstwa. Jak zatem podejść do tej produkcji, aby na niej zarabiać? Wiadomo, że liczy się w niej bardzo wysoki plon, ale musi mu towarzyszyć jakość i raz jeszcze jakość. Zapraszamy na „Webinar Przemysłowy Syngenta. Od Planu do Plonu”, który odbędzie się 17 marca o godz. 19:00. Podczas spotkania zwrócimy uwagę dlaczego produkcja przemysłowa nie może być przypadkowa – stąd tytuł od Planu do Plonu. Podpowiemy kiedy i jak stosować Affirm, aby ograniczyć problem szkodników a także zastanowimy się czy biostymulacja jest 12-stym zawodnikiem w produkcji warzyw dla przetwórstwa.

Dla Uczestników przygotowaliśmy ciekawe niespodzianki/konkursy, w których są cenne nagrody – nasiona kalafiora na 1 ha oraz preparat Affirm na 1ha.

TERMIN:
17 marca, godz. 19:00

ORGANIZATORZY:

 

MODERATORZY:
Marcin Bartczak / Mikołaj Doroszewicz

TEMATYKA WEBINARIUM:
Produkcja przemysłowa nie może być przypadkowa – od Planu do Plonu – Rafał Żmuda, Mariusz Kwiatkowski, Zbigniew Chuchnowski

 

Podczas webinarium porozmawiamy o tym jak dobrze i skutecznie zaplanować produkcję kalafiora - jak skutecznie przejść od planu do plonu.

Powiemy o cechach odmian, dzięki którym produkcja kalafiora jest bezpieczna, stabilna i pewna.

Będzie o tym jak uniknąć problemów w produkcji dobierając prawidłowo  odmiany. 

Bądźcie z nami!
Rafał Żmuda 

 

Już w najbliższą środę zaprezentuję Wam nowości brokułowe jakie przygotowaliśmy dla Was na sezon 2021. Pokażę, jak zaplanować produkcję brokułu, aby móc zapewnić ciągłość dostaw do zakładów przez cały sezon.
Wspomnę również o ciekawych propozycjach, dedykowanych na potrzeby przemysłu przetwórczego w takich gatunkach jak cebula, marchew, ogórek, pomidor.
Zapraszam serdecznie na Webinar Przemysłowy Syngenta od Planu do Plonu!


Mariusz Kwiatkowski

 

 

Zapraszam serdecznie na Webinar Przemysłowy 🌽🍅🥒🧅🥬🥦 Syngenta od Planu do Plonu!
W środę zaprezentuję bieżącą sytuację na rynku warzyw przeznaczonych dla przemysłu przetwórczego oraz doradzę, na które gatunki warto zwrócić szczególną uwagę w tym sezonie.  Zaakcentuje czynniki, na które mamy wpływ, pozwalające dobrze zaplanować produkcję zarówno w polu jak i w zakładach przetwórczych. Wspomnę też o naszych nowych odmianach fasoli i szpinaku. Bądźcie z nami w środę!

 

Zbigniew Chuchnowski

Affirm – nowość w ochronie warzyw – Krzysztof Krupa

W trakcie spotkania przypomnę Państwu najważniejsze cechy i możliwości zastosowania produktów Syngenta do ochrony roślin przed agrofagami. Najwięcej czasu chciałbym poświęcić na przekazanie Wam informacji na temat insektycydu Affirm 095 SG, a konkretnie ostatniego rozszerzenia etykiety w warzywach polowych. Przekażę odrobinę teorii i dużo informacji praktycznych na ten temat. I pokażę, jak skuteczny jest to oręż w walce z tak uciążliwymi szkodnikami jak chociażby tantniś krzyżowiaczek w warzywach kapustnych.

Zapraszam!
Krzysztof Krupa


Czy biostymulacja jest 12-stym zawodnikiem? – Karolina Marzecka

Z jakimi napastnikami walczy roślina? Jak uchronić roślinę przed najsilniejszymi ciosami? Jak wydobyć z roślin to co najlepsze? Jak Valagro swoją technologią wspiera rośliny w niekorzystnych warunkach? Na te i inne pytania odpowiem podczas Webinaru Przemysłowego, już w najbliższą środę

 

Zapraszam!
Karolina Marzecka 

 

Uczestnictwo w webinarium jest bezpłatne, dostępne zarówno na komputerze, smartfonie, jak i tablecie. Nie ma potrzeby rejestracji. Prosimy bądźcie z nami 17. marca o godz. 19:00 na profilu FB, kanale YouTube lub portalu e-warzywnictwo.pl


Zapraszamy!

Syngenta, Valagro

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.