Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 302
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 303
Reklama
Grafika reklamowa nr 301 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 300
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Analiza GUS: straty przechowywanych warzywach na poziomie ubiegłego sezonu

Aktualności

2018-06-18 09:33
Do przechowywania w okresie zimy 2017/2018 przeznaczono około 4,7 mln t ziemniaków, tj. ok. 51,3% zbiorów z 2017 r. (w roku poprzednim ok. 50,6%).

Do przechowywania w okresie zimy 2017/2018 przeznaczono około 4,7 mln t ziemniaków, tj. ok. 51,3% zbiorów z 2017 r. (w roku poprzednim ok. 50,6%). Straty w przechowywanych ziemniakach szacuje się na 11,1% ogólnej masy przeznaczonej do przechowywania podobnie jak w roku poprzednim - wynika z danych GUS.

GUS informuje, że największe straty w masie przechowywanych ziemniaków odnotowano w województwach: świętokrzyskim 12,8% i śląskim 12,6%.

Straty w przechowywanych warzywach obserwowano na ogół na poziomie zbliżonym do sezonu przechowalniczego 2016/2017, jedynie dla cebuli i  selerów, były niższe. Podobnie jak w poprzednich sezonach przechowalniczych, odnotowano duże różnice w wysokości strat w  zależności od rejonu kraju i sposobu przechowywania - informuje GUS.


GUS
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.