Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

BROKUŁY HITEM DLA HISZPAŃSKICH KONSUMENTÓW

Aktualności

2014-07-23 14:38
Jeszcze w roku 2010 średnie spożycie przypadające na 1 Hiszpana wynosiło 200 gram, podczas gdy według opublikowanych najnowszych danych w roku 2014 to już 900 gram/osobę.

Stowarzyszenie Producentów Brokułów w Hiszpanii opublikowało najnowsze dane dotyczące spożycia tego warzywa. Jak wynika z niego, w przeciągu ostatnich pięciu lat konsumpcja brokułów w Hiszpanii wzrosła aż pięciokrotnie.

Jeszcze w roku 2010 średnie spożycie przypadające na 1 Hiszpana wynosiło 200 gram, podczas gdy według opublikowanych najnowszych danych w roku 2014 to już 900 gram/osobę. Zdaniem producentów tak rekordowy wzrost to wynik szeroko zakrojonych kampanii informacyjno ? promocyjnych propagujących właśnie to warzywo. W ostatnich latach w największych miastach hiszpańskich w tym przede wszystkim w Madrycie, Barcelonie, Walencji czy Murcii przeprowadzono wiele akcji promocyjnych polegających na prezentowaniu wszelkich walorów zdrowotnych i smakowych brokułów, a kampania odbywała się poprzez około 10 tys. punktów sprzedaży, oparta zaś była na informacji prasowej czy degustacjach.

Źródło: FAMMU/FAPA na podstawie: freshplaza

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.