Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Francja coraz bardziej BIO

Aktualności

2012-11-07 19:47
We Francji w ostatnim czasie, tj. między 2010 a 2011 r. aż o 19% wzrosła powierzchnia upraw ekologicznych.

We Francji w ostatnim czasie, tj. między 2010 a 2011 r. aż o 19% wzrosła powierzchnia upraw ekologicznych. W sumie 9615 producentów/firm do uprawy owoców i warzyw przeznacza obszar 40 972 ha.

Francuscy producenci warzyw organicznych podwoili w okresie 20007-2011 r. obszar do produkcji świeżych warzyw. W roku 2011 r. metodami ekologicznymi warzywa we Francji produkowano na 11 177 ha (95% to produkcja polowa). Głównym rejonem produkcji bio we Francji nadal jest Bretania (północno-zachodnia część Francji), gdzie świeże warzywa z certyfikatem ekologicznym uprawia się na 3027 ha (21% krajowego obszaru poświęconego organicznej produkcji warzyw), z których 30% zajmują kalafiory i różne odmiany kapusty.


Robert Solarski
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.