Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Odmiany Archiwum

Hiszpańska cebula - CHNP

Odmiany

2013-12-03 09:22
Podstawową cechą charakterystyczną tej odmiany cebuli jest jej łagodny smak; potocznie mówi się o niej, że "nie szczypie i jest lekko słodkawa".

W dniu 15 listopada br. ukazało się rozporządzenie nr 1146/2013 rejestrujące na unijnej liście nazw chronionych produktów Cebolla Fuentes de Ebro Chronioną Nazwę Pochodzenia z Hiszpanii.

Cebolla Fuentes de Ebro jest warzywem występującym autochtonicznie we Wspólnocie Autonomicznej Aragonii, bardzo pozytywnie ocenianym przez konsumentów dzięki swoim wysokim walorom smakowym, związanym głównie z soczystością i niewielką pikantnością. Wyróżnia się wśród innych warzyw uprawianych na tym obszarze ze względu na jej cechy charakterystyczne - odznacza się grubymi łodygami, biało-słomkowym zabarwieniem łusek zewnętrznych oraz białymi, gąbczastymi łuskami wewnętrznymi, ale podstawową cechą charakterystyczną tej odmiany cebuli jest jej łagodny smak; potocznie mówi się o niej, że "nie szczypie i jest lekko słodkawa".


Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl
Tagi: warzywa cebula

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.