Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 298
Reklama
Grafika reklamowa nr 312 Grafika reklamowa nr 313 Grafika reklamowa nr 314
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 295 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 311
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Marchew, szparagi i cebula to najważniejsze warzywa ekologiczne w Niemczech

Aktualności

2014-09-06 19:44
Obszary upraw ekologicznych powiększają się w Niemczech, a ich udział w ogólnej produkcji warzyw w Niemczech wynosi 10 proc. Marchew, szparagi i cebula, to pierwsza trójka najpopularniejszych warzyw ekologicznych.

Obszary upraw ekologicznych powiększają się w Niemczech, a ich udział w ogólnej produkcji warzyw w Niemczech wynosi 10 proc. Marchew, szparagi i cebula, to pierwsza trójka najpopularniejszych warzyw ekologicznych.

Najważniejszym gatunkiem warzyw w niemieckim rolnictwie ekologicznym jest marchew. Kolejne miejsce za marchwią zajmują szparagi i cebula. Uprawa warzyw organicznych jest ważnym źródłem dochodów dla rolników ekologicznych. Obszary upraw ekologicznych powiększają się w Niemczech, a ich udział w ogólnej produkcji warzyw w Niemczech wynosi 10 proc. poinformowało Ministerstwo rolnictwa, polityki żywnościowej i ochrony konsumentów Niemiec. Dane zebrano w 22 506 gospodarstwach ekologicznych w Niemczech. Udział rolnictwa ekologicznego stanowi 6,1 proc. wszystkich gruntów w Niemczech.


e-warzywnictwo.pl na podstawie Gabot.de
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.