Polska Ekologia: Polacy coraz bardziej cenią eko-żywność
2016-08-29 08:29
Polacy coraz bardziej cenią zdrową żywność: naturalną, świeżą, z pewnego źródła, z certyfikatem i dobrej marki.
Polacy coraz bardziej cenią zdrową żywność: naturalną, świeżą, z pewnego źródła, z certyfikatem i dobrej marki - to wynik badania zrealizowanego przez Ośrodek Ewaluacji, zatytułowanego "Kogo nęci zdrowie jedzenie" - informują przedstawiciele Stowarzyszenia Polska Ekologia.
Na certyfikowaną żywność zwraca uwagę już 34 proc. Polaków - informują eksperci Stowarzyszenia Polska Ekologia.
- Ekologiczne metody produkcji żywności przyczyniają się do ochrony zdrowia społeczeństwa, pozwalają zachować bioróżnorodność środowiska, zgodnie z hasłem: Euroliść symbolem najwyższej jakości produktu - informacją przedstawiciele Polskiej Ekologii.
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska Ekologia" skupia osoby i firmy zajmujące się produkcją żywności z surowców ekologicznych certyfikowanych. Ideą naczelną Stowarzyszenia jest reprezentowanie całej branży żywności ekologicznej, przy aktywnej pracy na rzecz rozwoju eko-rynku. Przez blisko 10 lat funkcjonowania Stowarzyszenie zorganizowało wiele akcji promujących najbardziej wartościową polską żywność w kraju i za granicą. Od 2015 roku realizuje 3-letnią kampanię promocji polskiej żywności ekologicznej w USA, Japonii i Singapurze. Prezesem tej organizacji jest Paweł Krajmas.
Stowarzyszenie Polska Ekologia
Na certyfikowaną żywność zwraca uwagę już 34 proc. Polaków - informują eksperci Stowarzyszenia Polska Ekologia.
- Ekologiczne metody produkcji żywności przyczyniają się do ochrony zdrowia społeczeństwa, pozwalają zachować bioróżnorodność środowiska, zgodnie z hasłem: Euroliść symbolem najwyższej jakości produktu - informacją przedstawiciele Polskiej Ekologii.
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska Ekologia" skupia osoby i firmy zajmujące się produkcją żywności z surowców ekologicznych certyfikowanych. Ideą naczelną Stowarzyszenia jest reprezentowanie całej branży żywności ekologicznej, przy aktywnej pracy na rzecz rozwoju eko-rynku. Przez blisko 10 lat funkcjonowania Stowarzyszenie zorganizowało wiele akcji promujących najbardziej wartościową polską żywność w kraju i za granicą. Od 2015 roku realizuje 3-letnią kampanię promocji polskiej żywności ekologicznej w USA, Japonii i Singapurze. Prezesem tej organizacji jest Paweł Krajmas.
Stowarzyszenie Polska Ekologia
e-warzywnictwo.pl
Tagi:
eko żywność