Aktualności
Ceny warzyw, jakie był w poniedziałek 19 lipca na wrocławskiej giełdzie Targpiast:
Ogórek gruntowy 2-3 zł/kg
Ogórek szklarniowy 1.5-2 zł/kg
Kapusta młoda polska 2-3 zł/szt.
Szczypiorek 1 zł/pęczek
Koper 1.5-2 zł/pęczek
Nać pietruszki 1 zł/pęczek
Pomidory malinowe 16-28 zł/karton 6 kg
Pomidory czerwone 12-20 zł/karton 6 kg
Czosnek polski Harnaś 1.6-2 zł/szt.
Botwinka 2 zł/pęczek
Kalafior 3-4 zł/szt.
Brokuł 3 zł/szt.
Truskawka 16-24 zł/łubianka
Czereśnie krajowe 6-12 zł/kg
Brzoskwinia 3-6 zł/kg
Maliny 5-7/0.25 kg
Agrest 5-8 zł/kg
Morela 5-8 zł/kg
Borówka krajowa 10-15 zł/kg
Czerwona porzeczka 3.5-4 zł/kg
Jagody 70-75 zł/łubianka
Wiśnia 4-5 zł/kg
Pietruszka z naciom 1.5-2.5 zł/pęczek
Por 2 zł/szt.
Seler 2 zł/szt.
Młoda marchew 1.7-2 zł/pęczek
Młode ziemniaki 0.8-1 zł/kg
Fasolka szparagowa żółta 6-8 zł/kg
Fasolka szparagowa zielona 7-8 zł/kg
Kukurydza 1.3-1.8 zł/szt.
Koper do ogórków 1-1.4 zł/pęczek
Bób 5-6 zł/kg
Buraki 2 zł/kg
Sałata 30 zł/12 szt.
Rzodkiewka 1.3 zł/pęczek
Cebula młoda biała obierana 3 zł/kg
Cebula z łuską 1.5-1.8 zł/kg