Reklama
Grafika reklamowa nr 293
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 295
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Targi Sadownictwa i Warzywnictwa

Aktualności

2014-01-27 12:18
W tym roku Targi TSW odbędą się w dniach 19 - 20 lutego w Warszawskim Centrum Targowym EXPO XXI.
Targom towarzyszyć będzie Forum Grup Producentów Owoców i Warzyw, organizowane przez KZGPOiW oraz konferencje m.in konferencja poświęcona uprawie warzyw w polu. konferencja pt. Uprawa warzyw polowych - nawożenie, integrowana ochrona i przechowywanie

Trwają obecnie przygotowania do kolejnej edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2014 - jednej z największych imprez branżowych dla sadowników i warzywników. W tym roku Targi TSW odbędą się w dniach 19 - 20 lutego w Warszawskim Centrum Targowym EXPO XXI.
Organizatorzy firma Oikos Sp. z o.o zaproszenie do udziału w targach TSW 2014 skierowali do szerokiej rzeszy firm oferujących nawozy, środki ochrony roślin i inne środki do produkcji ogrodniczej, maszyny i narzędzia, specjalistyczne urządzenia, a także usługi wspierające produkcję owoców i warzyw. Dzięki temu na targach TSW 2014 będzie można zapoznać się z produktami firm z całej Polski oraz kilku europejskich krajów.
- Szczególnie licznie reprezentowane są na naszych targach firmy oferujące maszyny i urządzenia do pielęgnacji sadów i upraw warzywnych w polu oraz pod osłonami. A wśród wystawców znajdują się zarówno wielkie koncerny chemiczne, jak i polscy producenci nawozów i innych środków produkcji. Udział w targach zapowiedziało też wiele firm zajmujących się chłodnictwem i usługami związanymi z przechowalnictwem owoców i warzyw - informuje Anna Kurek, dyrektor targów TSW 2014.





20 lutego 2014 r. na targach TSW 2014 odbędzie się konferencja pt. Uprawa warzyw polowych - nawożenie, integrowana ochrona i przechowywanie

Tematyka:

  • 10.00-10.45 Cebula w Wielkiej Brytanii i na świecie - produkcja, przechowywanie, marketing David OConnor, Allium@ Brassica Centre, Wielka Brytania

  • 10.45-11.00 Nowości w ofercie Bayer CropScience w ochronie warzyw Radosław Suchorzewski, specjalista ds. warzyw

  • 11.00-11.45 Szkodniki i choroby marchwi John Birkenshaw, sekretarz i doradca w Brytyjskim Stowarzyszeniu Plantatorów Marchwi, Wielka Brytania

  • 11.45-12.10 Nawożenie warzyw w niekorzystnych warunkach atmosferycznych Jaime Chao, TradeCorp, Hiszpania

  • 12.10-12.30 Rola wapnia w utrzymaniu wysokiej jakości zbiorów dr Andrzej Grenda, Yara Poland

  • przerwa

  • 13.30-14.00 Krótkotrwałe składowanie warzyw przygotowanych do obrotu i spożycia dr Małgorzata Grzegorzewska, IO Skierniewice

  • 14.00-14.30 Najważniejsze aspekty ochrony roślin przed chorobami w systemie uprawy integrowanej w produkcji warzyw polowych prof. dr hab. Józef Robak, IO Skierniewice

  • 14.35-14.50 Odżywianie warzyw gruntowych z wykorzystaniem nawozów z dodatkiem substancji biostymulujących Paweł Kocel Timac Agro

  • 14.50- 15.20 Innowacje w zwalczaniu zachwaszczenia w uprawach warzywniczych dr inż. Tomasz Żelaziński SGGW Wydział Inżynierii Produkcji



Żródło: tsw.targi.pl

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.