Reklama
Grafika reklamowa nr 304 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 308 Grafika reklamowa nr 308 Grafika reklamowa nr 308
Reklama
Grafika reklamowa nr 303
Reklama
Grafika reklamowa nr 301 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Targi Sadownictwa i Warzywnictwa

Aktualności

2014-01-27 12:18
W tym roku Targi TSW odbędą się w dniach 19 - 20 lutego w Warszawskim Centrum Targowym EXPO XXI.
Targom towarzyszyć będzie Forum Grup Producentów Owoców i Warzyw, organizowane przez KZGPOiW oraz konferencje m.in konferencja poświęcona uprawie warzyw w polu. konferencja pt. Uprawa warzyw polowych - nawożenie, integrowana ochrona i przechowywanie

Trwają obecnie przygotowania do kolejnej edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2014 - jednej z największych imprez branżowych dla sadowników i warzywników. W tym roku Targi TSW odbędą się w dniach 19 - 20 lutego w Warszawskim Centrum Targowym EXPO XXI.
Organizatorzy firma Oikos Sp. z o.o zaproszenie do udziału w targach TSW 2014 skierowali do szerokiej rzeszy firm oferujących nawozy, środki ochrony roślin i inne środki do produkcji ogrodniczej, maszyny i narzędzia, specjalistyczne urządzenia, a także usługi wspierające produkcję owoców i warzyw. Dzięki temu na targach TSW 2014 będzie można zapoznać się z produktami firm z całej Polski oraz kilku europejskich krajów.
- Szczególnie licznie reprezentowane są na naszych targach firmy oferujące maszyny i urządzenia do pielęgnacji sadów i upraw warzywnych w polu oraz pod osłonami. A wśród wystawców znajdują się zarówno wielkie koncerny chemiczne, jak i polscy producenci nawozów i innych środków produkcji. Udział w targach zapowiedziało też wiele firm zajmujących się chłodnictwem i usługami związanymi z przechowalnictwem owoców i warzyw - informuje Anna Kurek, dyrektor targów TSW 2014.





20 lutego 2014 r. na targach TSW 2014 odbędzie się konferencja pt. Uprawa warzyw polowych - nawożenie, integrowana ochrona i przechowywanie

Tematyka:

  • 10.00-10.45 Cebula w Wielkiej Brytanii i na świecie - produkcja, przechowywanie, marketing David OConnor, Allium@ Brassica Centre, Wielka Brytania

  • 10.45-11.00 Nowości w ofercie Bayer CropScience w ochronie warzyw Radosław Suchorzewski, specjalista ds. warzyw

  • 11.00-11.45 Szkodniki i choroby marchwi John Birkenshaw, sekretarz i doradca w Brytyjskim Stowarzyszeniu Plantatorów Marchwi, Wielka Brytania

  • 11.45-12.10 Nawożenie warzyw w niekorzystnych warunkach atmosferycznych Jaime Chao, TradeCorp, Hiszpania

  • 12.10-12.30 Rola wapnia w utrzymaniu wysokiej jakości zbiorów dr Andrzej Grenda, Yara Poland

  • przerwa

  • 13.30-14.00 Krótkotrwałe składowanie warzyw przygotowanych do obrotu i spożycia dr Małgorzata Grzegorzewska, IO Skierniewice

  • 14.00-14.30 Najważniejsze aspekty ochrony roślin przed chorobami w systemie uprawy integrowanej w produkcji warzyw polowych prof. dr hab. Józef Robak, IO Skierniewice

  • 14.35-14.50 Odżywianie warzyw gruntowych z wykorzystaniem nawozów z dodatkiem substancji biostymulujących Paweł Kocel Timac Agro

  • 14.50- 15.20 Innowacje w zwalczaniu zachwaszczenia w uprawach warzywniczych dr inż. Tomasz Żelaziński SGGW Wydział Inżynierii Produkcji



Żródło: tsw.targi.pl

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.