Aktualności
Członkowie WPTC (Wolrd Processing Tomato Council) spotkali się w 16 lutego, aby oszacować wstępną prognozę światowej produkcji pomidora na rok 2021. Globalne szacunki to obecnie 39,5 miliona ton, co stanowi wzrost o 2,9% w porównaniu z końcową produkcją w 2020 roku (38,4 miliona ton). Widzimy zatem, że pomidor dla przemysłu cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Jaką strategię produkcji pomidora przyjąć na ten sezon? Jakie środki produkcji wykorzystać? Na jakie odmiany, nawozy postawić? Które środki ochrony roślin użyć? Zapraszamy na webinarium organizowane 5 marca br. (godz. 19.00) podczas, którego eksperci z firm BioAgris, Syngenta oraz Yara przekażą bardzo ciekawe informacje z zakresu doboru odmian, ochrony roślin przed uciążliwymi chorobami. Duży nacisk położony zostanie na żywienie roślin i dostarczanie substancji, które procentują finalnie wysokim plonem i doskonałą jakością – tu zaprezentowane zostaną wyniki doświadczeń pomidorowych w ZPOiW Łowicz. Zapraszamy!
Tematyka spotkania:
Przegląd odmian pomidora gruntowego przeznaczonego dla przemysłu. Mariusz Kwiatkowski, Syngenta Polska
Kompleksowa ochrona fungicydowa pomidorów dla przemysłu. Dr hab. Katarzyna Rębarz, Syngenta Polska
NHCa Delta w pomidorze. Wyniki doświadczeń pomidorowych w ZPOiW Łowicz. Szczepan Grochowski, BioAgris
Nawozisz za grosze, a zbierasz w terminie. Wojciech Kopeć, Hubert Tabor, Yara Poland
5 MARCA, GODZ. 19:00
OGLĄDAJ NA ŻYWO NA: E-WARZYWNICTWO.PL, FACEBOOK ORAZ YOUTUBE E-WARZYWNICTWO.PL