Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 321 Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 322
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

FRANCUSKI RYNEK POMIDORA

Aktualności

2014-04-15 19:34
Największym regionem produkcyjnym dla pomidorów szklarniowych we Francji jest południe kraju - prawie 206,0 tys. ton.

W bieżącym roku spodziewana produkcja pomidorów szklarniowych we Francji powinna wynieść 227,5 tys. ton i będzie niemal identyczna wobec danych za rok poprzedni. Łączny obszar upraw tych warzyw w szklarniach oszacowano na 1950 ha. Największym regionem produkcyjnym dla pomidorów szklarniowych we Francji jest południe kraju - prawie 206,0 tys. ton oraz południowywschód - około 124,0 tys. ton tych warzyw.
W całym 2013 roku łączny wolumen eksportu pomidorów szklarniowych z Francji wyniósł 233,8 tys. ton, a wielkość ich importu odpowiadała wielkości 558,4 tys. ton. W przypadku eksportu zdecydowana ilość - ponad 221,0 tys. ton to pomidory wysłane państw unijnych - a najwięcej to eksport do Niemiec ponad 78,0 tys. ton. Natomiast w przypadku importu do Francji najchętniej sprowadzane były warzywa z państw trzecich - niecałe 324,0 tys. ton oraz 234,5 tys. ton z
pozostałych państw członkowskich (najwięcej z Hiszpanii - niecałe 150,0 tys. ton).


Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.