Reklama
Grafika reklamowa nr 297 Grafika reklamowa nr 297
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 294
Reklama
Grafika reklamowa nr 85 Grafika reklamowa nr 85
Reklama
Grafika reklamowa nr 296
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

FRANCUSKI RYNEK POMIDORA

FRANCUSKI RYNEK POMIDORA

2014-04-15 19:34
Największym regionem produkcyjnym dla pomidorów szklarniowych we Francji jest południe kraju - prawie 206,0 tys. ton.

W bieżącym roku spodziewana produkcja pomidorów szklarniowych we Francji powinna wynieść 227,5 tys. ton i będzie niemal identyczna wobec danych za rok poprzedni. Łączny obszar upraw tych warzyw w szklarniach oszacowano na 1950 ha. Największym regionem produkcyjnym dla pomidorów szklarniowych we Francji jest południe kraju - prawie 206,0 tys. ton oraz południowywschód - około 124,0 tys. ton tych warzyw.
W całym 2013 roku łączny wolumen eksportu pomidorów szklarniowych z Francji wyniósł 233,8 tys. ton, a wielkość ich importu odpowiadała wielkości 558,4 tys. ton. W przypadku eksportu zdecydowana ilość - ponad 221,0 tys. ton to pomidory wysłane państw unijnych - a najwięcej to eksport do Niemiec ponad 78,0 tys. ton. Natomiast w przypadku importu do Francji najchętniej sprowadzane były warzywa z państw trzecich - niecałe 324,0 tys. ton oraz 234,5 tys. ton z
pozostałych państw członkowskich (najwięcej z Hiszpanii - niecałe 150,0 tys. ton).


Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.