Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 321 Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 322
Reklama
Grafika reklamowa nr 315
Reklama
Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Polak zjadł w 2016 r. nieznacznie więcej warzyw niż rok wcześniej

Aktualności

2017-09-11 11:59
Z danych GUS wynika, że w 2016 roku statystyczny Polak zjadł 106 kilogramów warzyw wobec 105 kilogramów w 2015 roku.
Spożycie warzyw na jednego mieszkańca Polski utrzymuje się od kilku lat mniej więcej na podobnym poziomie - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego.

Z danych GUS wynika, że w 2016 roku statystyczny Polak zjadł 106 kilogramów warzyw wobec 105 kilogramów w 2015 roku. W 2014 roku spożycie na jednego mieszkańca wyniosło 104 kilogramy, w 2013 roku było to 102 kilogramy na głowę, w 2010 roku 106 kilo, a w 2005 roku 110 kilogramów.

GUS
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.