Aktualności
2017-09-11 11:59
Z danych GUS wynika, że w 2016 roku statystyczny Polak zjadł 106 kilogramów warzyw wobec 105 kilogramów w 2015 roku.
Spożycie warzyw na jednego mieszkańca Polski utrzymuje się od kilku lat mniej więcej na podobnym poziomie - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego.
Z danych GUS wynika, że w 2016 roku statystyczny Polak zjadł 106 kilogramów warzyw wobec 105 kilogramów w 2015 roku. W 2014 roku spożycie na jednego mieszkańca wyniosło 104 kilogramy, w 2013 roku było to 102 kilogramy na głowę, w 2010 roku 106 kilo, a w 2005 roku 110 kilogramów.
GUS
Z danych GUS wynika, że w 2016 roku statystyczny Polak zjadł 106 kilogramów warzyw wobec 105 kilogramów w 2015 roku. W 2014 roku spożycie na jednego mieszkańca wyniosło 104 kilogramy, w 2013 roku było to 102 kilogramy na głowę, w 2010 roku 106 kilo, a w 2005 roku 110 kilogramów.
GUS
e-warzywnictwo.pl