W przypadku cebuli, ceny kształtowały się na poziomie wciąż znacznie niższym niż przed rokiem (-58 proc.), ceny marchwi natomiast w pierwszym tygodniu marca przewyższyły poziom ubiegłoroczny o 13,1 proc.
W połowie przyszłego roku inwestycje przedsiębiorstw mogą nieco wyhamować. Spowoduje to wzrost sprzedaży detalicznej w segmencie żywności w kolejnym roku ? ocenia Rafał Antczak z Deloitte.
Produkcja ekologiczna jest to ogólny system zarządzania gospodarstwem i produkcji żywności, którego celem jest zrównoważone rolnictwo, produkcja wysokiej jakości produktów.
Modernizacja i mikroprzedsiębiorczość wsi to tematy przewodnie piątkowej (26.08) konferencji prasowej ministra Marka Sawickiego, zorganizowanej z udziałem prezesa ARiMR Tomasza Kołodzieja.
O tym, że polskie warzywa są zdrowe, smaczne i bezpieczne przekonywał w piątek 22 lipca br. minister Marek Sawicki, podczas konferencji prasowej, inaugurującej kampanię BezpieczneWarzywa.pl.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.