W siedzibie resortu rolnictwa trwa druga konferencja naukowa dotycząca przeciwdziałania marnowaniu żywności. Minister rolnictwa i rozwoju wsi Robert Telus podkreślił, że ponieważ najwięcej żywności marnuje się w naszych domach, kluczowa jest zmiana mentalności ludzi i sprawienie, że niemarnowanie żywności stanie się modne. – Dzisiejsza konferencja to właśnie jeden ze sposobów tworzenia tego dobrego trendu – stwierdził szef resortu rolnictwa, dziękując organizatorom.
Polska na wszystkich unijnych forach podkreśla wagę bezpieczeństwa i jakości żywności dlatego została zorganizowana konferencja poświecona tej tematyce.
"Z powodu paniki na rynku wynikającej z epidemii EHEC w Niemczech polscy producenci warzyw ponieśli już straty rzędu 145 mln złotych" poinformował minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.