Aktualności
2013-09-04 11:56
W eksporcie dominowały świeże warzywa ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw ponad 728,0 tys. ton.
W pierwszych pięciu miesiącach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 1,476 mln ton owoców i warzyw- to o niecałe 13% mniej wobec analogicznego okresu roku poprzedniego.
Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw ponad 728,0 tys. ton.
Źródło: FAMMU/FAPA
Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw ponad 728,0 tys. ton.
Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl