Wybór odmiany cebuli jest uzależniony od wielu czynników. Należy wziąć pod uwagę komu chcemy sprzedać gotowy produkt, czyli czy odbiorcą będzie zakład przetwórczy czy „świeży rynek”.
Dziś w Centrum Rekreacyjno - Hotelowym w Bagatelce k. Miłosławia (Wielkopolska) odbyło się szkolenie "Cebula bez tajemnic" , które realizowane jest w ramach projektu Hazera Elite Onion
Wczoraj w Cieślinie (Kujawy) nie było tajemnic z zakresu produkcji cebuli. W ramach zimowego szkolenia Elite Onion Club reprezentanci Hazera Poland , Agro-Sorb , PROCAM , AD OB , Flortom
O CEBULI BEZ TAJEMNIC było wczoraj (4.09) dużo powiedziane na spotkaniu w ramach projektu Elite Onion Club Hazera Poland w gospodarstwie Kamili i Mariusza Suszków w miejscowości
Najwyższy czas na letnią odsłonę Elite Onion Club - CEBULA BEZ TAJEMNIC. Kiedy: września (środa), start godzina 13:00 Gdzie: Gospodarstwo Państwa Kamili i Mariusza Suszków, Mamlicz 104a koło
Jednym z kluczy do udanej produkcji cebuli zimującej jest dobór odmiany. Jak do niego podchodzi Paweł Cierlaczyk z miejscowości Piątek Mały Kolonia, gmina Stawiszyn w woj. wielkopolskim? Na jakie cechy odmiany zwraca uwagę kupując nasiona do założenia plantacji?
Dobór stanowiska, przygotowanie gleby, optymalny termin siewu – utrzymać sierpniowy standard czy opóźnić na wrzesień, aby uniknąć tzw. bąków, zabiegi pielęgnacyjne jesienią – to tylko niektóre z kwestii, jakie poruszam w tym cebulowym wywiadzie z dr. inż. Tomaszem Spiżewskim z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, aby ułatwić Państwu produkcję cebuli zimującej w nadchodzącym nowym sezonie.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.