Francuski zakład spożywczy Bonduelle poinformował, że działalność handlowa na Ukrainie została przerwana przez konflikt, ale trzy zakłady przetwórstwa warzyw funkcjonują w Rosji. Bonduelle jest obecny na rynku w obu krajach od lat 90.
Warzywa „Bez pozostałości pestycydów” są promowane przez Bonduelle w rozpoczynającej się kampanii „Tak smakuje dobro”. Jednocześnie prowadzona jest kampania edukacyjna dotycząca zobowiązań marki Bonduelle z zakresu zrównoważonej produkcji.
Jérôme Bonduelle, dyrektor generalny francuskiego koncernu spożywczego, został śmiertelnie potrącony przez samochód podczas rekreacyjnej przejażdżki na rowerze. Miał 50 lat – informują francuskie media.
Grupa Bonduelle, która zajmuje się przetwarzaniem warzyw - mrożenie i konserwowanie - nabyła węgierską firmę Cannery Kelet-Food. Zajmuje się ona produkcją konserwowanej kukurydzy oraz groszku na potrzeby lokalnego rynku.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.