Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 324
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 330
Reklama
Grafika reklamowa nr 315 Grafika reklamowa nr 327
Reklama
Grafika reklamowa nr 326 Grafika reklamowa nr 325
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Rośnie konsumpcja brokułów w Hiszpanii

Aktualności

2011-12-02 13:26
Konsumpcja brokułów na hiszpańskim rynku począwszy od roku 2005 systematycznie wzrastała, a średni wzrost w pięciu latach 2005-2010 oszacowano na 24%.
Rośnie konsumpcja brokułów w Hiszpanii

Konsumpcja brokułów na hiszpańskim rynku począwszy od roku 2005 systematycznie wzrastała, a średni wzrost w pięciu latach 2005-2010 oszacowano na 24%.

Tym samym w roku 2005 Hiszpanie spożyli łącznie 74,0 tys. ton tych warzyw, a w roku 2010 już 91,0 tys. ton. Największy wolumen spożycia brokułów odnotowany został w omawianym 6 letnim okresie w roku 2009, kiedy to wyniósł ponad 92,0 tys. ton. Wieloletnie obserwacje pozwoliły na stwierdzenie, iż największe ilości brokułów spożywane są w miesiącach zimowych ? czyli w okresie pierwszego kwartału. W minionym roku największą konsumpcje odnotowano właśnie w styczniu -wyniosła ona wówczas 12,4 tys. ton. Dla porównania w miesiącach letnich jest najniższa, a dla przykładu w sierpniu minionego roku była to wielkość jedynie 4,0 tys. ton.

Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.