Reklama
Grafika reklamowa nr 304 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 303
Reklama
Grafika reklamowa nr 301 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Rośnie konsumpcja brokułów w Hiszpanii

Aktualności

2011-12-02 13:26
Konsumpcja brokułów na hiszpańskim rynku począwszy od roku 2005 systematycznie wzrastała, a średni wzrost w pięciu latach 2005-2010 oszacowano na 24%.
Rośnie konsumpcja brokułów w Hiszpanii

Konsumpcja brokułów na hiszpańskim rynku począwszy od roku 2005 systematycznie wzrastała, a średni wzrost w pięciu latach 2005-2010 oszacowano na 24%.

Tym samym w roku 2005 Hiszpanie spożyli łącznie 74,0 tys. ton tych warzyw, a w roku 2010 już 91,0 tys. ton. Największy wolumen spożycia brokułów odnotowany został w omawianym 6 letnim okresie w roku 2009, kiedy to wyniósł ponad 92,0 tys. ton. Wieloletnie obserwacje pozwoliły na stwierdzenie, iż największe ilości brokułów spożywane są w miesiącach zimowych ? czyli w okresie pierwszego kwartału. W minionym roku największą konsumpcje odnotowano właśnie w styczniu -wyniosła ona wówczas 12,4 tys. ton. Dla porównania w miesiącach letnich jest najniższa, a dla przykładu w sierpniu minionego roku była to wielkość jedynie 4,0 tys. ton.

Źródło: FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.