Reklama
Grafika reklamowa nr 304 Grafika reklamowa nr 304
Reklama
Grafika reklamowa nr 299 Grafika reklamowa nr 299
Reklama
Grafika reklamowa nr 303
Reklama
Grafika reklamowa nr 301 Grafika reklamowa nr 301
Reklama
Grafika reklamowa nr 305
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Spowolnienie eksportu warzyw i owoców w Hiszpanii

Aktualności

2013-06-01 08:45
W marcu 2013 r. eksport warzyw i owoców z Hiszpanii obniżył się w ujęciu wartościowym o 1% i wyniósł 1,008 mln euro. Natomiast wielkość eksportu wzrosła o 1,5% do poziomu 1,07 mln ton.

W marcu 2013 r. eksport warzyw i owoców z Hiszpanii obniżył się w ujęciu wartościowym o 1% i wyniósł 1,008 mln euro. Natomiast wielkość eksportu wzrosła o 1,5% do poziomu 1,07 mln ton. Fepex analizując te dane stwierdził, że wyniki odzwierciedlają spowolnienie tempa wzrostu sektora w porównaniu z rokiem 2012.

Należy podkreślić, że w całym pierwszym kwartale, wartość hiszpańskiego eksportu warzyw i owoców jest zadowalająca dzięki wzrostowi odnotowanemu zarówno w styczniu, jak i lutym. W pierwszym miesiącu tego roku eksport wzrósł o 5% (w ujęciu wartościowym o 11%), natomiast w drugim miesiącu br. o 10,5% (w ujęciu wartościowym o 3%).

Wolumen eksportu warzyw w marcu spadł o 2,4% w porównaniu z tym samym okresem 2012 roku, w sumie osiągnął 517,790 ton, podczas gdy jego wartość obniżyła się o 1%, osiągając poziom 516 mln euro.

Źródło: Valencia Fruits

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.