Jak wynika z najnowszych danych rosyjskich ekspertów, w roku 2013 łączna sprzedaż na rosyjskim rynku warzyw puszkowanych wyniosła 0,98 mln ton i była tym samym o 6% niższa wobec danych za rok 2009.
Grupa Bonduelle, która zajmuje się przetwarzaniem warzyw - mrożenie i konserwowanie - nabyła węgierską firmę Cannery Kelet-Food. Zajmuje się ona produkcją konserwowanej kukurydzy oraz groszku na potrzeby lokalnego rynku.
Sieć restauracji McDonalds w Stanach Zjednoczonych przeprowadza kontrolny program wdrażania zdrowszego i bardziej zbilansowanego żywienia do zestawów dziecięcych Happy Meal.
W przeciągu ostatnich dziesięciu lat wolumen eksportu chińskich produktów ogrodnictwa do Australii potroił się. Sytuacja ta niepokoi lokalnych, australijskich producentów.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.